Kissalaumamme

Kitty

Lempinimet: Iipu, Iipulinda, Iipuliina, Iipuli, Pinsessa Iipu, Ipana, Iipumarjaana, Sikaniska, Kitykani

Syntynyt: 15.6.2011 (arvio)

Kitty oli syntynyt luontoon kissapopulaatioon ja se loukutettiin Meri-Lapin eläinsuojeluyhdistyksen toimesta n. 8 viikon ikäisenä. Se pelkäsi kuollakseen ihmisiä ja olikin kunnon ”ahma”. Meille tultua se alkoi nopeasti kesyyntymään. Villikissan piirteet näkyy yhä mm. arkuutena uusia ihmisiä kohtaan sekä käsittelyssä. Villikissataustastaan huolimatta Kitty on todella ihmisrakas. Kitty rakastaa myös vanhinta kissaamme Milliä. Kitty on todella miellyttämisenhaluinen ja kiltti. Pelätessään tai säikähtäessään sen villi menneisyys kuitenkin paljastuu.

Lempiaktivointia: Liikettä vaativat tehtävät, esim. targetin seuraaminen ja ruoan saalistaminen.

IMG_1475 paremi
Amistia’s Bad to the Bone ”Bane”

Lempinimet: Benni, Bena, Turmio, Benniina, Rontti, Benizakuura, Pikkurontti, Lötköpate, Piina, Pannari

Syntynyt: 7.11.2013

Rotu: Maine coon

Bane tuli meille monen vuoden haaveilun jälkeen. Olin vuosia katsellut cooneja ja aikonut hankkia sellaisen ”joskus tulevaisuudessa”. Halusin Kittylle ikäisensä kaverin, sillä Milli alkaa olemaan jo melko vanha enkä usko Kittyn viihtyvän ainoana kissana. Sopiva pentu tulikin netissä surffatessa vastaan. Pientä suostuttelua piti tietenkin taas miehen suhteen tehdä 😉 Bane on coonin tapaan hyvin koiramainen; erittäin huomionkipeä, vauhtihirmu, jyrä, seurallinen, helposti käsiteltävä, omistajaansa syvästi kiintyvä… Bane on tuollainen mamman löllykkä 🙂

Lempiaktivointia: ”Hölmöily”; itse keksityt temput, joista se on saanut huomiota. Aktivointikupit. Ihmisen kanssa touhuaminen.

2O8A9953

In memoriam:

Milli

Lempinimet: Minetti, Minni, Minski, Minnibi, Pappa, Vanhus, Kiukku, Äkäpussi, Himmi, Rontti, Minttuvaari, Vihanen balleriina, Minkki, Minskuli, Minttuvanukas, Minttukas, Minttuvanhus, Ministeri, Nuuskahuuli, Nuuskis

Syntynyt: 31.7.2000

Milli tuli meille, kun mummolaan oli syntynyt vahinkopentuja. Se oli ilmeisesti vain noin kuusi viikkoa vanha sen tullessa meille. En tiennyt Millin tulosta mitään, vaan sen nähtyäni totesinkin suoraan ”mää halusin koiran”. Olin silloin 10-vuotias  ja täysin koiraihminen. Siitä se kissarakkaus kuitenkin lähti kehittymään. Milli on hyvin itsenäinen, pitkähermoinen ja toisaalta hieman äkäpussi. Milli on erittäin tottelevainen. Aiemmin se ei välittänyt toisista kissoista, mutta sittemmin Millistä on kasvanut kahdelle kakarallemme jonkinlainen isähahmo. Toisinaan se käyttäytyy aggressiivisesti, minkä uskon liittyvän liian aikaiseen luovutusikään. Ruoka on ihaninta maailmassa, varsinkin oliivit.

Milliä vaivasi viimeisinä vuosinaan krooninen haimatulehdus ja nivelrikko, minkä vuoksi Milli päästettiin kivuistaan 15-vuotiaana.

Lempiaktivointia: Paikallaan tapahtuvat temput, esim. ”tassu”, ”maahan”, ”paikka”, ”ylös”. Ulkoilu ja aktivointipallo.

DSC_0154milli

Voitto

Lempinimet: Vompatti, Pappa

Syntynyt: 2006 (R.I.P. 13.8.2013)

Myös Voitto on Meri-Lapin ESY:ltä. Tapasin Voiton, kun menin käymään sen sijaiskodissa muissa asioissa. Voitto oli sijaiskodissa tervehtymässä, kunnes pääsisi kotia etsiviin ja omaa kotia etsimään. Ihastuin 7-vuotiaaseen Voittoon kovin. Se oli niin kärsinyt ja lempeä. Monen päivän taivuttelun jälkeen sain mieheltä luvan ottaa Voitto meille asumaan. Mikä Voittoa vaivasi? Voitto oli saanut kulkea vapaana ulkona, kuten valitettavan monet muutkin kissat. Kun se tuli ESY:lle, ei ollut edes takeita, että se selviäisi, mutta ESY tarjosi Voitolle tarvitsemansa hoidon. Voitolla oli pää täynnä haavoja ja päässä paha tulehdus. Lisäksi se oli hyvin laiha ja yleiskunto todella huono. Hampaille tehtiin täyshuolto. Sydämessä kuului sivuääni. Verikokeissa munuaisarvot olivat koholla. Kontrollikäynnin jälkeen munuaisten vajaatoiminta sai vahvistuksen. Vajaatoiminta meni syksyyn mennessä niin pahaksi, että päätimme päästää Voiton pois tästä maailmasta. Voitto rakasti ihmisiä, mutta toisista kissoista se ei välittänyt. Ihmisiä kohtaan se oli nöyrä, mutta toisten kissojen yläpuolelle se yritti asettua hakemalla johtajan paikkaa laumassa. Voitosta löytyi myös leikkisä puoli silloin kun sillä riitti siihen voimia.

1064221_10151717019371609_172260024_o2

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s